Handzuš si otvoril svoj bodový účet v NHL

06.02.2013 Celý región

New York (TASR) - Slovenský hokejový útočník Michal Handzuš si v zámorskej NHL v noci na stredu otvoril svoj bodový účet. Po tom, čo dvakrát rozhodol o výhre San Jose v nájazdoch, si tentoraz v súboji s Chicagom pripísal na svoje konto prvé dva kanadské body (1+1), tie však nestačili a v priamom súboji o líderskú pozíciu v Západnej konferencii s Chicagom prehrali "žraloci" 3:5.
Handzuš strelil svoj prvý gól v 11. minúte a San Jose viedlo už 3:1. Chicago však znížilo už o osem sekúnd neskôr a o ďalších 42 už bolo vyrovnané 3:3. V ďalších dvoch tretinách skórovali už len hráči hostí. "Nebol to štart, aký by sme si želali. Vieme, že majú najlepšie začiatky zápasov v celej lige. Dôležité bolo, že sme dokázali rýchlo odpovedať. Páči sa mi, ako chlapci zabojovali, držali spolu. Myslím si, že sme dosť zlepšili tímovú hru," uviedol tréner Chicaga Joel Quenneville. "Jastrabi" vďaka triumfu vedú v Západnej konferencii o tri body práve pred San Jose. Útočník Chicaga Marián Hossa strávil na ľade takmer 18 minút a zaznamenal jednu "plusku".
Návrat Tatara
Návrat do NHL zaznamenal Tomáš Tatar v drese Detroitu, ale na domácom ľade mu ho znepríjemnilo Calgary, ktoré zvíťazilo 4:1. Tatar strávil na ľade 12:42 minút, súperovho brankára ohrozil troma strelami, na trestnej lavici si odsedel dve minúty a zaznamenal jednu mínusku. Vicemajster sveta z Helsínk 2012 mal v NHL na svojom konte doteraz deväť štartov (1+0) v sezóne 2010/11. V nasledujúcej šancu nedostal a aj tento ročník odštartoval na farme, kde je s 39 bodmi (19+20) druhým najproduktívnejším hráčom Grand Rapids.
"Plameňom" pokazilo oslavu víťazstva zranenie brankárskej jednotky Mikku Kiprusoffa. Tridsaťšesťročný fínsky gólman utrpel zranenie v dolnej časti tela a v 40. minúte prepustil miesto v bránke Lelandovi Irvingovi. "Je dôležitou súčasťou tímu. Je veľmi dobrý a podáva konzistentné výkony," uviedol na jeho adresu Jarome Iginla, ktorý v zápase strelil svoj prvý gól v sezóne.
 

Vyberte región